Νέα

Μπορεί να προσφερθούν μέχρι και τρεις κύκλοι IVF, δήλωσε η Κυβέρνηση της Σκωτίας
Δημοσιεύθηκε στις: 17/05/2015

Μια φιλανθρωπική οργάνωση έχει καλέσει όλα τα Συμβούλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στη Σκωτία για να κινηθούν προς την κατεύθυνση της προσφοράς σε επιλέξιμους ασθενείς τριών ολοκληρωμένων κύκλων IVF.

Το Infertility Network UK δήλωσε ότι τρεις ολοκληρωμένοι κύκλοι IVF δίνουν στους ασθενείς την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για μια επιτυχή γέννηση και ότι επιλέξιμοι ασθενείς θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ενός τρίτου κύκλου, εάν ο κλινικός γιατρός θεωρεί ότι είναι βιώσιμο.

Σε επιλέξιμα ζευγάρια στη Σκωτία προσφέρεται σήμερα η δυνατότητα εώς και δύο κύκλων IVF όπου υπάρχει μια εύλογη προσδοκία μιας επιτυχούς κύησης. Η παροχή δύο κύκλων θεραπειών τέθηκε σε ισχύ αφότου το National Infertility Working Group, που έχει συσταθεί από την Κυβέρνηση της Σκωτίας για να εξετάσει την παροχή IVF από την NHS της Σκωτίας, κατέληξε το 2013 ότι οι χρόνοι αναμονής για IVF θα πρέπει πρώτα να μειωθούν πριν από τη μετάβαση σε τρεις κύκλους, θέση η οποία υποστηρίζεται.

Τώρα που όλα τα Συμβούλια του NHS στη Σκωτία έχουν μειώσει το χρόνο αναμονής για IVF κάτω από ένα έτος, η φιλανθρωπική οργάνωση υποστηρίζει ότι «ήταν αυτονόητο» ότι θα πρέπει να προσφέρονται οι τρεις κύκλοι.

Η Susan Seenan, η διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης και συν-πρόεδρος της Fertility Fairness, είπε σε μια επιτροπή υγείας : «Η ομάδα πρότεινε τρεις κύκλους και μας απάντησαν ότι μόλις οι χρόνοι αναμονής πέσουν κάτω από 12 μήνες, το αργότερο στις αρχές του 2015, θα εξέταζαν τους τρεις κύκλους.»

«Απλά δε φαίνεται να συμβαίνει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε.»

Η Infertility Network Scotland, ένα περιφερειακό υποκατάστημα της Infertility Network UK, δήλωσε ότι η κατεύθυνση προς την παροχή τριών κύκλων φαίνεται να έχει μέχρι στιγμής «συναντήσει αντιδράσεις».

Σε μια έκθεση στην Επιτροπή Υγείας και Αθλητισμού του Κοινοβουλίου της Σκωτίας αναφέρεται: «Για έναν ασθενή είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζει ότι έχει πρόσβαση σε τρεις κύκλους, οπότε υπάρχει καλύτερη πιθανότητα επιτυχίας για τη θεραπεία.»

Στην Αγγλία, το National Institute of Health and Care Excellence τόνισε πέρυσι τη σημασία για τα Clinical Commissioning Groups του NHS να ακολουθήσουν την κατευθυντήρια γραμμή σχετικά με τη γονιμότητα και να παρέχουν τρεις κύκλους IVF (αναφορά στο BioNews 754).



Πηγή: Blackburn-Starza A.“Offer three IVF cycles now, Sc
Νέα
Δημοσιεύθηκε στις: 06/07/2016
Το Court of Protection του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε απόφαση για δήλωση ασυμβατότητας με την ΕΣΔΑ μέρους της Human Fertilisation and Embryology Act, για λόγους διακρίσεων. Η υπόθεση αυτή αφορούσε ένα παιδί, τον Ζ, ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο Ζ συνελήφθη με το σπέρμα του αιτούντος πατέρα και το ωάριο μιας τρίτης δωρήτριας, και εμφυτεύτηκε σε μια έμπειρη άγαμη Αμερικάνα παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με το δίκαιο του Ιλλινόις. Μετά τη γέννηση του Ζ, ο πατέρας πέτυχε την έκδοση αναγνωριστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο στη Μινεσότα και αναγνωρίστηκε ως μοναδικός γονέας του Z και καταχωρήθηκε ως τέτοιος στη Μινεσότα. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 28/06/2016
Ο κυβερνήτης John Bel Edwards έχει αντίστροφη πορεία από τον προκάτοχό του και συμφώνησε να δημιουργήσει ρυθμίσεις που διέπουν τις γεννήσεις με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας στη Λουιζιάνα Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 18/05/2016
Οι ειδικοί τονίζουν πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην γέννηση ενός παιδιού από μια ηλικιωμένη γυναίκα Περισσότερα