Νέα

Meerut: φοιτήτρια νομικής βιάστηκε και χτυπήθηκε λόγω της άρνησής της να γίνει παρένθετη μητέρα
Δημοσιεύθηκε στις: 15/02/2015

Μία 22χρονη φοιτήτρια νομικής φέρεται ότι βιάστηκε από ένα ιδιοκτήτη ξενώνα και εν συνεχεία σύρθηκε σε δημόσια θέα, χτυπήθηκε και γδύθηκε από αυτόν και τους συνεργούς του επειδή αρνήθηκε να γίνει παρένθετη μητέρα γι’ αυτόν και τη σύζυγό του.

Η αστυνομία ανέφερε ότι 5 άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το περιστατικό συνέβη στις 3 Φεβρουαρίου, αλλά ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αποκρύψει το θέμα και μετέφερε το τραυματισμένο κορίτσι σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο χώρο του ξενώνα. Το θύμα κατάφερε τελικά να φτάσει σε κάποιους αρχηγούς των φοιτητών, την Κυριακή, οι οποίοι την πήγαν στον ανώτερο επιθεωρητή της αστυνομίας SS Baghel και του έδειξαν κάποια τμήματα βίντεο του περιστατικού.

Το θύμα ανέφερε στο SSP ότι ο ιδιοκτήτης του ξενώνα και οι συνεργοί του την κρατούσαν στο νοσοκομείο και την απειλούσαν με ολέθριες συνέπειες αν ανέφερε σε κάποιον το περιστατικό.

Η αστυνομία κατέγραψε υπόθεση για βιασμό, απαγωγή ή απαγωγή με σκοπό τη δολοφονία, τιμωρία για πρόκληση πόνου με πρόθεση, επίθεση ή εγκληματική βία σε γυναίκα με πρόθεση να προσβάλει την αιδώ της και άλλες σχετικές διατάξεις του Ινδικού ΠΚ και του νόμου SC.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος που καταχωρήθηκε τη Κυριακή, εργάστηκε στον ξενώνα του Subhash Bharati στο Jagrati Vihar, για να κερδίζει τα προς το ζην της μετά το θάνατο του πατέρα της. Σπούδαζε, επίσης, δίκαιο στο Meerut College. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι ο Subhash είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της και την πίεζε να γίνει παρένθετη μητέρα. Όταν αρνήθηκε, χτυπήθηκε από τον ίδιο και τέσσερις συνεργούς του.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ένα πρόσωπο μέσα στο πλήθος είχε βίντεο από το περιστατικό στο κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βοήθησε στον εντοπισμό του κατηγορουμένου. Το κορίτσι στάλθηκε για ιατρική εξέταση και η δήλωσή της, θα πρέπει να καταγραφεί ενώπιον ενός δικαστή.



Πηγή: Hindustan Times
Νέα
Δημοσιεύθηκε στις: 06/07/2016
Το Court of Protection του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε απόφαση για δήλωση ασυμβατότητας με την ΕΣΔΑ μέρους της Human Fertilisation and Embryology Act, για λόγους διακρίσεων. Η υπόθεση αυτή αφορούσε ένα παιδί, τον Ζ, ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο Ζ συνελήφθη με το σπέρμα του αιτούντος πατέρα και το ωάριο μιας τρίτης δωρήτριας, και εμφυτεύτηκε σε μια έμπειρη άγαμη Αμερικάνα παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με το δίκαιο του Ιλλινόις. Μετά τη γέννηση του Ζ, ο πατέρας πέτυχε την έκδοση αναγνωριστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο στη Μινεσότα και αναγνωρίστηκε ως μοναδικός γονέας του Z και καταχωρήθηκε ως τέτοιος στη Μινεσότα. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 28/06/2016
Ο κυβερνήτης John Bel Edwards έχει αντίστροφη πορεία από τον προκάτοχό του και συμφώνησε να δημιουργήσει ρυθμίσεις που διέπουν τις γεννήσεις με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας στη Λουιζιάνα Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 18/05/2016
Οι ειδικοί τονίζουν πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην γέννηση ενός παιδιού από μια ηλικιωμένη γυναίκα Περισσότερα