Νέα

Αυστραλιανή υπηκοότητα στο μικρό Gammy
Δημοσιεύθηκε στις: 29/01/2015

Ο μικρός Gammy, ο οποίος γεννήθηκε με σύνδρομο Down από Ταϊλανδή παρένθετη μητέρα και βρέθηκε στο κέντρο ενός σκανδάλου παρένθετης μητρότητας, έχει πλέον αυστραλιανή υπηκοότητα.

Ο Gammy εγκαταλείφθηκε στην Ταϊλάνδη από τους κοινωνικούς του γονείς, το ζευγάρι David και Wendy Farnell από την Αυστραλία, οι οποίοι προτίμησαν να πάρουν σπίτι μαζί τους την υγιή δίδυμη αδερφή του, Pipah.

Η παρένθετη μητέρα, Pattaramon Chanbua, η οποία φρόντιζε έκτοτε τον μικρό Gammy, υποστηρίζει ότι έκανε αίτηση χορήγησης αυστραλιανής υπηκοότητας με σκοπό διαφυλάξει το μέλλον του.

Το Τμήμα Μετανάστευσης και Προστασίας των Συνόρων της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι η αίτηση ιθαγένειας του παιδιού έγινε δεκτή λόγω καταγωγής, αν και η κυρία Chanbua είπε ότι δεν είχε άμεσα σχέδια να πάει τον γιο της στην Αυστραλία.

«Τον θέλω μαζί μου εδώ, ώστε να μη μου λείψει», εξήγησε.

«Αν, ωστόσο, όλη μου η οικογένεια και εγώ μαζί πεθάνουμε και ο Gammy μείνει μόνος, τουλάχιστον η αυστραλιανή κυβέρνηση θα τον βοηθήσει», πρόσθεσε. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο μικρός Gammy μπορεί να έχει πλέον αυστραλιανό διαβατήριο και να έχει πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη στη χώρα, αναφέρει η αυστραλιανή Times.

Η υπόθεση προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον και μια έντονη συζήτηση σχετικά με τις διεθνείς συμφωνίες για την παρένθετη μητρότητα, ενώ μια online καμπάνια συγκέντρωσε πάνω από 240 χιλιάδες δολάρια Αυστραλίας για να βοηθήσει την οικογένεια Chanbua να πληρώσει νοσοκομειακά έξοδα και να αγοράσει καινούριο σπίτι.

Τον περασμένο Αύγουστο, αποκαλύφθηκε ότι ο David Farnell, 56 ετών, είχε 22 καταδίκες σχετικά με σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών ύστερα από έρευνα που έγινε από το Τμήμα για την Προστασία των Παιδιών της Αυστραλίας. Ο Farnell εξακολουθεί να έχει την επιμέλεια της Pipah, αν και η οικογένεια βρίσκεται υπό αυστηρό δικαστικό έλεγχο.



Πηγή: BioNews 787
Νέα
Δημοσιεύθηκε στις: 06/07/2016
Το Court of Protection του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε απόφαση για δήλωση ασυμβατότητας με την ΕΣΔΑ μέρους της Human Fertilisation and Embryology Act, για λόγους διακρίσεων. Η υπόθεση αυτή αφορούσε ένα παιδί, τον Ζ, ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο Ζ συνελήφθη με το σπέρμα του αιτούντος πατέρα και το ωάριο μιας τρίτης δωρήτριας, και εμφυτεύτηκε σε μια έμπειρη άγαμη Αμερικάνα παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με το δίκαιο του Ιλλινόις. Μετά τη γέννηση του Ζ, ο πατέρας πέτυχε την έκδοση αναγνωριστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο στη Μινεσότα και αναγνωρίστηκε ως μοναδικός γονέας του Z και καταχωρήθηκε ως τέτοιος στη Μινεσότα. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 28/06/2016
Ο κυβερνήτης John Bel Edwards έχει αντίστροφη πορεία από τον προκάτοχό του και συμφώνησε να δημιουργήσει ρυθμίσεις που διέπουν τις γεννήσεις με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας στη Λουιζιάνα Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 18/05/2016
Οι ειδικοί τονίζουν πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην γέννηση ενός παιδιού από μια ηλικιωμένη γυναίκα Περισσότερα