Νέα

Το Κεμπέκ κινείται για να καταστήσει παράνομη την προσφυγή γυναικών άνω των 42 ετών σε εξωσωματική γονιμοποίηση
Δημοσιεύθηκε στις: 11/12/2014

Οι γυναίκες του Κεμπέκ άνω των 40 ετών που ήλπιζαν να κυοφορήσουν μπορεί σύντομα να κάνουν αγώνα δρόμου τόσο εναντίον του βιολογικού τους ρολογιού όσο και ενός ρολογιού που έθεσε η επαρχιακή κυβέρνηση.

Η επαρχεία κινείται να καταστήσει παράνομη την πρόσβαση της in vitro γονιμοποίησης σε γυναίκες που έχουν υπερβεί το 42ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με το Νομοσχέδιο 20, δεν επιτρέπεται σε γυναίκες άνω των 42 ετών να εφαρμόσουν in vitro γονιμοποίηση- ακόμη κι αν αυτή χρησιμοποιεί τα δικά της ωάρια τα οποία είχε κρυοσυντηρήσει όταν ήταν νέα, ή αν χρησιμοποιεί ωάρια τρίτης νέας σε ηλικία δότριας.

Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της επαρχίας ότι θα μειωθεί η δημόσια χρηματοδότηση για την παροχή υπηρεσιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, μόνο όσοι έμειναν στείροι από μία ιατρική θεραπεία όπως η χημειοθεραπεία θα δικαιούνται δωρεάν in vitro γονιμοποίηση.

Οι λόγοι για τη θέσπιση ηλικιακών ορίων για την in vitro γονιμοποίηση δεν είναι σαφείς, αλλά φαίνεται ότι η επαρχία προσπαθεί να μειώσει το κόστος του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης από μεγαλύτερες γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες σε προχωρημένη ηλικία.

Οι γυναίκες άνω των 40 ετών αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για την ανάπτυξη προεκλαμψίας - μια μορφή υψηλής πίεσης του αίματος που μπορεί να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης- σε σύγκριση με γυναίκες στη δεκαετία των 20 και στις αρχές των 30. Αντιμετωπίζουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο να γεννήσουν με καισαρική τομή.

Ωστόσο, οι προτεινόμενες αλλαγές έχουν ήδη γίνει αντικείμενο κριτικής.



Πηγή: CTV News
Νέα
Δημοσιεύθηκε στις: 06/07/2016
Το Court of Protection του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε απόφαση για δήλωση ασυμβατότητας με την ΕΣΔΑ μέρους της Human Fertilisation and Embryology Act, για λόγους διακρίσεων. Η υπόθεση αυτή αφορούσε ένα παιδί, τον Ζ, ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο Ζ συνελήφθη με το σπέρμα του αιτούντος πατέρα και το ωάριο μιας τρίτης δωρήτριας, και εμφυτεύτηκε σε μια έμπειρη άγαμη Αμερικάνα παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με το δίκαιο του Ιλλινόις. Μετά τη γέννηση του Ζ, ο πατέρας πέτυχε την έκδοση αναγνωριστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο στη Μινεσότα και αναγνωρίστηκε ως μοναδικός γονέας του Z και καταχωρήθηκε ως τέτοιος στη Μινεσότα. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 28/06/2016
Ο κυβερνήτης John Bel Edwards έχει αντίστροφη πορεία από τον προκάτοχό του και συμφώνησε να δημιουργήσει ρυθμίσεις που διέπουν τις γεννήσεις με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας στη Λουιζιάνα Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 18/05/2016
Οι ειδικοί τονίζουν πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην γέννηση ενός παιδιού από μια ηλικιωμένη γυναίκα Περισσότερα