Νέα

Δικαστήριο αποφάσισε ότι ζευγάρι Ιταλών δεν μπορεί να κρατήσει παιδί που γεννήθηκε μέσω παρένθετης μητέρας και αυτό πρέπει να δοθεί για υιοθεσία
Δημοσιεύθηκε στις: 16/11/2014

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε ότι το παιδί που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα στην Ουκρανία δεν μπορεί να κρατηθεί από το ζευγάρι Ιταλών που πλήρωσαν γι’ αυτό αλλά πρέπει να δοθεί για υιοθεσία.

Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, το πρόσωπο που γεννά το παιδί είναι νομικά μητέρα του, και η χρήση παρένθετης μητέρας είναι εκτός νόμου.

Στο ζευγάρι από τη νότια Ιταλία, και οι 2 στα 50 έτη και υπογόνιμοι, είχαν απορρίψει τρεις φορές την προσπάθειά τους να υιοθετήσουν ένα παιδί πριν να στραφούν στην παρένθετη μητρότητα.

Το ζευγάρι πλήρωσε 25.000 ευρώ ($31.000) σε μια παρένθετη μητέρα στην Ουκρανία, η οποία αρνήθηκε να καταχωρήσει το όνομά της όταν γεννήθηκε το παιδί το 2011, αφήνοντας κενό στη ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Όταν το ζευγάρι επέστρεψε στην Ιταλία και προσπάθησε να καταχωρήσει το αγόρι στο Ληξιαρχείο, θεωρήθηκε ότι τέλεσαν απάτη, όπως ανέφερε η La Stampa daily, με το να μην παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς έγιναν γονείς.

Παρά το αίτημα της εισαγγελίας να αφεθεί το παιδί στη φροντίδα του ζευγαριού από την Ιταλία, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι το «παιδί του κανενός»- του οποίου η μητέρα δεν μπορεί να ανιχνευτεί- θα πρέπει να δοθεί για υιοθεσία.



Πηγή: RTE News
Νέα
Δημοσιεύθηκε στις: 06/07/2016
Το Court of Protection του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε απόφαση για δήλωση ασυμβατότητας με την ΕΣΔΑ μέρους της Human Fertilisation and Embryology Act, για λόγους διακρίσεων. Η υπόθεση αυτή αφορούσε ένα παιδί, τον Ζ, ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο Ζ συνελήφθη με το σπέρμα του αιτούντος πατέρα και το ωάριο μιας τρίτης δωρήτριας, και εμφυτεύτηκε σε μια έμπειρη άγαμη Αμερικάνα παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με το δίκαιο του Ιλλινόις. Μετά τη γέννηση του Ζ, ο πατέρας πέτυχε την έκδοση αναγνωριστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο στη Μινεσότα και αναγνωρίστηκε ως μοναδικός γονέας του Z και καταχωρήθηκε ως τέτοιος στη Μινεσότα. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 28/06/2016
Ο κυβερνήτης John Bel Edwards έχει αντίστροφη πορεία από τον προκάτοχό του και συμφώνησε να δημιουργήσει ρυθμίσεις που διέπουν τις γεννήσεις με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας στη Λουιζιάνα Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 18/05/2016
Οι ειδικοί τονίζουν πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην γέννηση ενός παιδιού από μια ηλικιωμένη γυναίκα Περισσότερα