Νέα

Η γενετική μητέρα χάνει τη μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο για να καταχωρηθεί ως νόμιμη μητέρα των διδύμων
Δημοσιεύθηκε στις: 11/11/2014

Η δικαστής Denham η οποία ανέφερε ότι η υπόθεση ήγειρε σημαντικά, περίπλοκα κοινωνικά ζητήματα, εξαφάνισε την απόφαση του Δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι είναι θέμα του νομοθετικού σώματος να συντάξει νόμους αναφορικά με την παρένθετη μητρότητα και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Πολλοί δικαστές τόνισαν την ανάγκη για νομοθεσία που να καλύπτει τα συγκεκριμένα ζητήματα, σημειώνοντας ότι δεν υφίστανται τέτοιοι ειδικοί νόμοι.

Οι γονείς των διδύμων και η κυοφόρος, αδερφή της γενετικής μητέρας, παρηγορούσαν ο ένας τον άλλο όταν εκδόθηκε η απόφαση.

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά το Κράτος προσπάθησε να ανατρέψει την από το Μάιο του 2013 απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία οριζόταν η μητρότητα βασιζόμενη στο γενετικό δεσμό ή στο δεσμό αίματος και αποφάνθηκε ότι οι γενετικοί γονείς έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν ως νόμιμοι γονείς των διδύμων.

Η θέση του Κράτους είναι ότι η γυναίκα που γεννά ένα παιδί είναι η μητέρα του και ότι η μητρότητα σύμφωνα με την πραγματικότητα και με την κοινή λογική εμπεριέχει την εγκυμοσύνη και δεν μπορεί να βασίζεται στη γενετική.

Το Κράτος υποστήριξε, επίσης, τη θέση ότι τα ζητήματα των γενετικών γονιών και των διδύμων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στην επικείμενη νομοθεσία και ότι οι γενετικοί γονείς μπορούν να υιοθετήσουν τα δίδυμα.

Τα δίδυμα γεννήθηκαν από την αδερφή της γενετικής μητέρας η οποία εξαιτίας ανικανότητας δεν μπορούσε να φέρει η ίδια εις πέρας μια εγκυμοσύνη.

Η συμφωνία μεταξύ της παρένθετης και των γενετικών γονιών περιγράφηκε ως μια χειρονομία αγάπης από την παρένθετη μητέρα.

Οι γενετικοί γονείς κατέφυγαν στη δικαιοσύνη ύστερα από την άρνηση του Ληξίαρχου να καταχωρίσει τη γενετική μητέρα ως νόμιμη μητέρα των διδύμων στα πιστοποιητικά γεννήσεών τους.

Η παρένθετη μητέρα καταχωρήθηκε ως μητέρα των διδύμων ενώ ο γενετικός τους πατέρας καταχωρήθηκε ως νόμιμος πατέρας.



Πηγή: Irish Independent
Νέα
Δημοσιεύθηκε στις: 06/07/2016
Το Court of Protection του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε απόφαση για δήλωση ασυμβατότητας με την ΕΣΔΑ μέρους της Human Fertilisation and Embryology Act, για λόγους διακρίσεων. Η υπόθεση αυτή αφορούσε ένα παιδί, τον Ζ, ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο Ζ συνελήφθη με το σπέρμα του αιτούντος πατέρα και το ωάριο μιας τρίτης δωρήτριας, και εμφυτεύτηκε σε μια έμπειρη άγαμη Αμερικάνα παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με το δίκαιο του Ιλλινόις. Μετά τη γέννηση του Ζ, ο πατέρας πέτυχε την έκδοση αναγνωριστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο στη Μινεσότα και αναγνωρίστηκε ως μοναδικός γονέας του Z και καταχωρήθηκε ως τέτοιος στη Μινεσότα. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 28/06/2016
Ο κυβερνήτης John Bel Edwards έχει αντίστροφη πορεία από τον προκάτοχό του και συμφώνησε να δημιουργήσει ρυθμίσεις που διέπουν τις γεννήσεις με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας στη Λουιζιάνα Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 18/05/2016
Οι ειδικοί τονίζουν πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην γέννηση ενός παιδιού από μια ηλικιωμένη γυναίκα Περισσότερα