Νέα

Άρνηση σε ζευγάρια από την Αυστραλία που αναζητούν παρένθετες μητέρες στην Ινδία να εισέλθουν στη χώρα.
Δημοσιεύθηκε στις: 08/11/2014

Αρνούνται να χορηγήσουν θεωρήσεις (visa) για να εισέλθουν στην Ινδία σε ζευγάρια από την Αυστραλία που δεν έχουν παιδιά εξαιτίας των πρόσφατων αποκαλύψεων σχετικά με ένα παιδί που εγκαταλείφθηκε στην Ινδία από ένα ζευγάρι Αυστραλών.

«Η Ινδία πάγωσε όλες τις νέες αιτήσεις για τους Αυστραλούς που επιθυμούν να γίνουν γονείς μέσω παρένθετης μητρότητας» ανέφερε ο  Sam Everingham από το Surrogacy Australia.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στα ζευγάρια που αναζητούν τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας αρνούνται τη θεώρηση (visa) ενώ εκείνοι που έχουν παρένθετη μητέρα σε κατάσταση εγκυμοσύνης στην Ινδία αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στην έκδοση της θεώρησης.

Σε δήλωση στους υποστηριχτές της παρένθετης μητρότητας, το Προξενείο της Ινδίας στο Σίδνεϋ ανέφερε ότι oι καθυστερήσεις στις θεωρήσεις οφείλονται στην ανησυχία για το συμφέρον του παιδιού που γεννιέται από κυοφόρο για λογαριασμό γονιών από την Αυστραλία.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το 2012 μια Ινδή φέρουσα γέννησε δίδυμα για λογαριασμό ενός ζευγαριού Αυστραλών, το οποίο, όμως, άφησε το ένα παιδί με το αιτιολογικό ότι μπορούσε να αντέξει οικονομικά να πάρει το ένα παιδί.

Οι Ινδικές αρχές ζήτησαν από την Αυστραλία πιο σαφείς εγγυήσεις ώστε τα παιδιά που γεννιούνται μέσω συμφωνιών για παρένθετη μητρότητα θα αποκτούν την αυστραλιανή υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το προξενείο θα εκδοθούν θεωρήσεις αν αυτές οι κατευθυντήριες πληρούνται.

Ο κ.  Everingham ανησυχεί ότι τα ζευγάρια που σκόπευαν να αναζητήσουν παρένθετη μητέρα στην Ινδία, μπορεί να καταφύγουν σε χώρες με λιγότερο εδραιωμένα συστήματα παρένθετης μητρότητας, θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο όλα τα μέρη.

Η Ινδία διαθέτει κατευθυντήριες για την παρένθετη μητρότητα αλλά όχι νόμους προς ενίσχυσή τους.

Η νομοθεσία που θα ρύθμιζε το ζήτημα βρίσκεται στο Κοινοβούλιο για αρκετά χρόνια.



Πηγή: ABC NEWS
Νέα
Δημοσιεύθηκε στις: 06/07/2016
Το Court of Protection του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε απόφαση για δήλωση ασυμβατότητας με την ΕΣΔΑ μέρους της Human Fertilisation and Embryology Act, για λόγους διακρίσεων. Η υπόθεση αυτή αφορούσε ένα παιδί, τον Ζ, ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο Ζ συνελήφθη με το σπέρμα του αιτούντος πατέρα και το ωάριο μιας τρίτης δωρήτριας, και εμφυτεύτηκε σε μια έμπειρη άγαμη Αμερικάνα παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με το δίκαιο του Ιλλινόις. Μετά τη γέννηση του Ζ, ο πατέρας πέτυχε την έκδοση αναγνωριστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο στη Μινεσότα και αναγνωρίστηκε ως μοναδικός γονέας του Z και καταχωρήθηκε ως τέτοιος στη Μινεσότα. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 28/06/2016
Ο κυβερνήτης John Bel Edwards έχει αντίστροφη πορεία από τον προκάτοχό του και συμφώνησε να δημιουργήσει ρυθμίσεις που διέπουν τις γεννήσεις με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας στη Λουιζιάνα Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 18/05/2016
Οι ειδικοί τονίζουν πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην γέννηση ενός παιδιού από μια ηλικιωμένη γυναίκα Περισσότερα