Νέα

Γαλλίδα παρένθετη μητέρα εξαπατά πελάτες
Δημοσιεύθηκε στις: 06/02/2016

Μια γαλλίδα παρένθετη μητέρα συνελλήφθη για απάτη μετά τα ψέμματα που είπε σε δύο ομόφυλα ζευγάρια για το θάνατο των παιδιών τους.

Η γυναίκα, ετών 37, είπε στα ζευγάρια ότι τα παιδία τους, που στην πραγματικότητα ήταν απολύτως υγιή, πέθαναν κατά τη γέννα.

Η γυναίκα συνελήφθη κατά τη διαδικασία της ρύθμισης των συμφωνιών με τρία άλλα ανυποψίαστα ζευγάρια.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ότι η γυναίκα ήταν θύμα βιασμού από τον πατέρα της όταν ήταν έφηβη και υπέφερε από «σοβαρή συναισθηματική παραμέληση» και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Είναι ενδιαφέρον ότι η γυναίκα στην αρχή εμπλέχτηκε στην παρένθετη μητρότητα για αλτρουϊστικούς λόγους. Αυτή είχε ήδη τέσσερα παιδιά όταν το 2008 πρόσφερε το πέμπτο παιδί χωρίς αντάλλαγμα σε ένα ζευγάρι από το Παρίσι.

Ο αντιεισαγγελέας Jean DeMatteis συνέστησε ότι πρέπει να καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή εννέα μηνών και για τα τέσσερα ζευγάρια της υπόθεσης θα πρέπει να επιβληθούν πρόστιμα 2.000 ευρώ με αναστολή. Όλες οι μορφές παρένθετης μητρότητας –περιλαμβανομένης και της αλτρουϊστικής παρένθετης μητρότητας- είναι απαγορευμένες στη Γαλλία από το 1994.

Xavier Symons



Πηγή: BioEdge
Νέα
Δημοσιεύθηκε στις: 06/07/2016
Το Court of Protection του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε απόφαση για δήλωση ασυμβατότητας με την ΕΣΔΑ μέρους της Human Fertilisation and Embryology Act, για λόγους διακρίσεων. Η υπόθεση αυτή αφορούσε ένα παιδί, τον Ζ, ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο Ζ συνελήφθη με το σπέρμα του αιτούντος πατέρα και το ωάριο μιας τρίτης δωρήτριας, και εμφυτεύτηκε σε μια έμπειρη άγαμη Αμερικάνα παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με το δίκαιο του Ιλλινόις. Μετά τη γέννηση του Ζ, ο πατέρας πέτυχε την έκδοση αναγνωριστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο στη Μινεσότα και αναγνωρίστηκε ως μοναδικός γονέας του Z και καταχωρήθηκε ως τέτοιος στη Μινεσότα. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 28/06/2016
Ο κυβερνήτης John Bel Edwards έχει αντίστροφη πορεία από τον προκάτοχό του και συμφώνησε να δημιουργήσει ρυθμίσεις που διέπουν τις γεννήσεις με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας στη Λουιζιάνα Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 18/05/2016
Οι ειδικοί τονίζουν πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην γέννηση ενός παιδιού από μια ηλικιωμένη γυναίκα Περισσότερα