Νέα

Οι νόμοι για την παρένθετη μητρότητα διαφέρουν από τη μία πολιτεία στην άλλη στις ΗΠΑ
Δημοσιεύθηκε στις: 06/01/2016

Η παρένθετη μητρότητα πάντα ήταν ένα αμφιλεγόμενο θέμα παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ, ένα από τα πιο ακριβά μέρη για την εμπορική παρένθετη μητρότητα, η διαδικασία μπορεί να είναι πολύπλοκη. Αυτό συμβαίνει διότι ο νόμος είναι διαφορετικός από πολιτεία σε πολιτεία.

Έχει ονομαστεί «εγκυμοσύνη με πληρωμή» ή «μια μήτρα για ενοικίαση». Μια γυναίκα –που ονομάζεται παρένθετη μητέρα- κυοφορεί το παιδί ενός ζευγαριού. Δεν υπάρχει βιολογική σύνδεση. Στις ΗΠΑ, μόνο τον προηγούμενο χρόνο, περισσότερα από 2000 παιδιά γεννήθηκαν μέσω τέτοιων πρακτικών.

Η Dina Feivelson και ο σύζυγός της πάντοτε ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά. Όμως μετά τη μάχη της Dina με τον καρκίνο ήταν αδύνατο να κυοφορήσει.

Ένας δικηγόρος συνέστησε το ζευγάρι στη Brandy Hummel, από την Πενσυλβάνια, η οποία συμφώνησε να κυοφορήσει τα δίδυμά τους- έναντι αμοιβής.

«Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να το καταλάβουν επειδή μόνο το κυοφορούμε δεν είναι δικό τους και δεν είναι δικό μου, και δεν θα μας μοιάζουν όταν γεννηθούν. Γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να εξιστορούμε όλη την ιστορία ότι δεν είναι τα ωάριά μου ούτε το σπέρμα του, είναι το σπέρμα και τα ωάριά τους και μόνο τα κυοφορούμε» αναφέρει η Hummel.

Η Feivelson είναι από τη Νέα Υόρκη, μία από τις τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ όπου η παρένθετη μητρότητα έναντι ανταλλάγματος απαγορεύεται και οι σχετικές συμβάσεις είναι άκυρες. Στην Ουάσινγκτον η παρένθετη μητρότητα αποτελεί αδίκημα. Ωστόσο η Hummel προέρχεται από μία από τις 32 πολιτείες όπου επιτρέπεται η παρένθετη μητρότητα με την μία ή την άλλη μορφή. Οι σκούρες πράσινες πολιτείες θεωρούνται ακόμη περισσότερο ελαστικές σε σχέση με της ελαφρά πράσινες. Σε 13 πολιτείες, η παρένθετη μητρότητα εφαρμόζεται σε ποικίλους βαθμούς, με μικρή ή καθόλου νομική προστασία. Δεν ισχύει κανένας ομοσπονδιακός νόμος.

Αυτό το ντοκυμαντέρ, που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο χρόνο από μια ομάδα αντίθετη στην παρένθετη μητρότητα στην Καλιφόρνια ευελπιστεί να πείσει τους νομοθέτες να απαγορεύσουν αυτή τη διαδικασία σε εθνικό επίπεδο. Αντίθετα, οι υποστηρικτές της παρένθετης μητρότητας διαφωνούν και υποστηρίζουν: επιτρέπουν τη ζωή που διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατή.

Η τιμή περιλαμβανομένης της αμοιβής του δικηγόρου και της παρένθετης μητέρας μπορεί εύκολα να ανέλθει στα $100,000, καθιστώντας τις ΗΠΑ, ανεξαρτήτως πολιτείας, μια επιλογή για κάποιους, όχι όμως για όλους.



Πηγή: CCTV.com
Νέα
Δημοσιεύθηκε στις: 06/07/2016
Το Court of Protection του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε απόφαση για δήλωση ασυμβατότητας με την ΕΣΔΑ μέρους της Human Fertilisation and Embryology Act, για λόγους διακρίσεων. Η υπόθεση αυτή αφορούσε ένα παιδί, τον Ζ, ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο Ζ συνελήφθη με το σπέρμα του αιτούντος πατέρα και το ωάριο μιας τρίτης δωρήτριας, και εμφυτεύτηκε σε μια έμπειρη άγαμη Αμερικάνα παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με το δίκαιο του Ιλλινόις. Μετά τη γέννηση του Ζ, ο πατέρας πέτυχε την έκδοση αναγνωριστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο στη Μινεσότα και αναγνωρίστηκε ως μοναδικός γονέας του Z και καταχωρήθηκε ως τέτοιος στη Μινεσότα. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 28/06/2016
Ο κυβερνήτης John Bel Edwards έχει αντίστροφη πορεία από τον προκάτοχό του και συμφώνησε να δημιουργήσει ρυθμίσεις που διέπουν τις γεννήσεις με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας στη Λουιζιάνα Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 18/05/2016
Οι ειδικοί τονίζουν πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην γέννηση ενός παιδιού από μια ηλικιωμένη γυναίκα Περισσότερα