Νέα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ
Δημοσιεύθηκε στις: 27/11/2015

Καθώς αυξάνονται τα υπογόνιμα ζευγάρια του Δυτικού κόσμου που αναζητούν απελπισμένα την απόκτηση βιολογικών παιδιών, η εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας γίνεται με γοργούς ρυθμούς βιομηχανία στην Ινδία.

Η διεθνούς φήμης διάλεξη παράσταση Made in India της κοινωνιολόγου και ηθοποιού Amrita Pande εξετάζει τα ηθικά διλήμματα που εγείρονται από την ανάπτυξη για αγορά εμπορικής παρένθετης μητρότητας.

Το διδακτορικό της Amrita που ερευνά την παρένθετη μητρότητα στην Ινδία, αποτελεί τη βάση της παράστασης καθώς έντεχνα αντιμετωπίζει το θέμα του πως φτωχές γυναίκες του αναπτυσσόμενου κόσμου όλο και περισσότερο προσφέρονται ως παρένθετες μητέρες με την ελπίδα της αγοράς καλύτερου μέλλοντος για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.

Διασκευάζοντας την αρχική-πρωτότυπη θεατρική παράσταση, Made in India – Notes from a Baby Farm, που περιόδευσε στην Σκανδιναβία το 2013, αυτή η παράσταση διάλεξη αποκαλύπτει τις κρυμμένες ιστορίες των γυναικών που πωλούν τα σώματά τους για παρένθετες μητέρες προς υπέρογκες αμοιβές οι οποίες συχνά είναι πέντε φορές ο τυπικός ετήσιος μισθός στην Ινδία.

Σε ένα κόσμο που κινείται από την προσφορά και τη ζήτηση, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της αμοιβαίας ικανοποίησης των αναγκών και της εκμετάλλευσης των φτωχών γυναικών.

Το Made in India καταδεικνύει πως η επιστήμη και η τέχνη μπορεί να εμπλουτίσουν η μία την άλλη όταν ασχολούνται με παγκόσμια θέματα.

Οι εφημερίδες χαιρέτισαν την παράσταση ως «μία διεθνώς σημαντική παράσταση που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο»



Πηγή: The Copenhagen Post - Danish news in english
Νέα
Δημοσιεύθηκε στις: 06/07/2016
Το Court of Protection του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε απόφαση για δήλωση ασυμβατότητας με την ΕΣΔΑ μέρους της Human Fertilisation and Embryology Act, για λόγους διακρίσεων. Η υπόθεση αυτή αφορούσε ένα παιδί, τον Ζ, ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο Ζ συνελήφθη με το σπέρμα του αιτούντος πατέρα και το ωάριο μιας τρίτης δωρήτριας, και εμφυτεύτηκε σε μια έμπειρη άγαμη Αμερικάνα παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με το δίκαιο του Ιλλινόις. Μετά τη γέννηση του Ζ, ο πατέρας πέτυχε την έκδοση αναγνωριστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο στη Μινεσότα και αναγνωρίστηκε ως μοναδικός γονέας του Z και καταχωρήθηκε ως τέτοιος στη Μινεσότα. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 28/06/2016
Ο κυβερνήτης John Bel Edwards έχει αντίστροφη πορεία από τον προκάτοχό του και συμφώνησε να δημιουργήσει ρυθμίσεις που διέπουν τις γεννήσεις με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας στη Λουιζιάνα Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 18/05/2016
Οι ειδικοί τονίζουν πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην γέννηση ενός παιδιού από μια ηλικιωμένη γυναίκα Περισσότερα