Νέα

Αρνήθηκαν να πάρουν παιδί από παρένθετη μητέρα επειδή είχε σύνδρομο Down
Δημοσιεύθηκε στις: 04/08/2014

Την ευαισθητοποίηση πλήθους κόσμου έχει προκαλέσει η ιστορία ενός βρέφους έξι μηνών με σύνδρομο Down, το οποίο έφερε στον κόσμο μια παρένθετη μητέρα από την Ταϊλάνδη. Το ζευγάρι Αυστραλών που είχε συμφωνηθεί να το πάρει το εγκατέλειψε όταν έμαθε πως ήταν άρρωστο, χωρίζοντάς το από τη δίδυμη αδελφούλα του.

Αν και κατέβαλε το ποσό των περίπου 9.000 ευρώ, όπως είχε συμφωνηθεί, προκειμένου να αποκτήσει τα δίδυμα που κυοφορούσε η 21χρονη Pattharamon Janbua, το ζευγάρι τελικά δέχτηκε να παραλάβει μόνο το υγιές κοριτσάκι, αφήνοντας στην παρένθετη μητέρα το αγοράκι, με το όνομα Γκάμι, που εκτός από το σύνδρομο Down αντιμετώπιζε και επιπλοκές στην υγεία του.

Όπως δήλωσε η 21χρονη, η οποία είναι παντρεμένη και έμεινε έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση, κατά τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της ενημερώθηκε ότι ένα από τα έμβρυα είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Down. Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν το ζευγάρι από την Αυστραλία για το γεγονός, εκείνοι ζήτησαν από τη μητέρα να προχωρήσει σε άμβλωση.«Δεν συμφώνησα γιατί το θεωρώ αμαρτία», δήλωσε η Pattharamon Janbua στο πρακτορείο Fairfax, επισημαίνοντας πως η άμβλωση αντίκειται στα βουδιστικά τους «πιστεύω».

Η μητέρα δεν συνάντησε ποτέ από κοντά το ζευγάρι καθώς η υιοθεσία έγινε μέσω ενός πρακτορείου παρένθετης μητρότητας στην Μπανγκόκ.

«Ο άντρας μου συμφώνησε καθώς έχουμε πολλά χρέη και επειδή δεν χρειαζόταν να κάνω σεξ με έναν άλλο άντρα», δήλωσε η γυναίκα κατά τη συνέντευξη.
Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα μια ταϊλανδέζικη εφημερίδα, η οποία μάλιστα ξεκίνησε καμπάνια «μια ελπίδα για τον Γκάμπι» προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για μια σειρά εγχειρήσεων στις οποίες πρέπει να υποβληθεί το βρέφος καθώς πάσχει από μια καρδιακή πάθηση.

Η εφημερίδα επισήμανε ότι το παιδί εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά του στα χέρια της παρένθετης μητέρας του η οποία δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τη νοσηλεία που έχει ανάγκη το παιδί.

Σύμφωνα με την Telegraph, μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 35.000 ευρώ για τα νοσήλια του παιδιού.


Πηγή: ΕΘΝΟΣ On Line
Νέα
Δημοσιεύθηκε στις: 06/07/2016
Το Court of Protection του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε απόφαση για δήλωση ασυμβατότητας με την ΕΣΔΑ μέρους της Human Fertilisation and Embryology Act, για λόγους διακρίσεων. Η υπόθεση αυτή αφορούσε ένα παιδί, τον Ζ, ο οποίος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο Ζ συνελήφθη με το σπέρμα του αιτούντος πατέρα και το ωάριο μιας τρίτης δωρήτριας, και εμφυτεύτηκε σε μια έμπειρη άγαμη Αμερικάνα παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με το δίκαιο του Ιλλινόις. Μετά τη γέννηση του Ζ, ο πατέρας πέτυχε την έκδοση αναγνωριστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο στη Μινεσότα και αναγνωρίστηκε ως μοναδικός γονέας του Z και καταχωρήθηκε ως τέτοιος στη Μινεσότα. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 28/06/2016
Ο κυβερνήτης John Bel Edwards έχει αντίστροφη πορεία από τον προκάτοχό του και συμφώνησε να δημιουργήσει ρυθμίσεις που διέπουν τις γεννήσεις με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας στη Λουιζιάνα Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 18/05/2016
Οι ειδικοί τονίζουν πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην γέννηση ενός παιδιού από μια ηλικιωμένη γυναίκα Περισσότερα